Pal·liar les desigualtats en l’era del capitalisme neoliberal?

Pal·liar les desigualtats en l’era del capitalisme neoliberal?

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Barberà-Frasquet, H., Borrás-Antón, M., de la Cruz-Torres, M., Lis-Valero, M. I Padullés-Beltrán, S. (2024). Pal·liar les desigualtats en l’era del capitalisme neoliberal?. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e6.


Resum

L’objectiu que ens hem plantejat en aquesta investigació és observar les possibles relacions entre les preferències sobre el models d’estat i les diferents polítiques públiques d’inclusió
social a les que atorguen més importància. Hem realitzat el nostre estudi en base a la recerca de relacions entre preferència de models d’estat i prioritat en les mesures per a afavorir la inclusió social i reduir la desigualtat en el País Valencià. Aquestes polítiques han estat separades en dos blocs. Per una banda, una vessant més “neoliberal” on incloem la política Ajudar a trobar ocupació a les persones en risc d’exclusió social”. D’altra banda un corrent de polítiques més “keynesianes” on trobem “Garantir que la renta valenciana d’inclusió i l’ingrés mínim vital arribe eficientment a les persones més necessitades” i “Disposar de major nombre d’habitatges socials i ajudes a l’habitatge”. Els resultats indiquen que les polítiques d’índole keynesiana estan molt relacionades amb la preferència del model d’Estat més Confederal i una ideologia més d’esquerres. No obstant això, hem parat atenció a l’anàlisi de la política neoliberal. L’extensió de les idees neoliberals en la societat actual ens ha fet rebutjar la nostra hipòtesi de correlació amb la preferència d’Estat Unitari. Opten més per aquesta política, per ordre, els que prefereixen models d’Estat Federals, Autonòmics, Unitaris i Regionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més