Comunitats Lingüístiques al País Valencià: Un procés latent de desplaçament i pugna de poder

Comunitats Lingüístiques al País Valencià: Un procés latent de desplaçament i pugna de poder

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Duato, R. i Moya, F. (2018). “Comunitats Lingüístiques al País Valencià: Un procés latent de desplaçament i pugna de poder”. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 1, e21


Resum

Les qüestions relatives al pluralisme identitari de l’Estat Espanyol han estat objecte de múltiples conflictes. En l’article es proposa una anàlisi de la relació entre l’habitus competencial de la població valenciana i un conjunt de variables escollides, capaces de caracteritzar i construir quatre perfils sociodemogràfics i polítics.

La històrica pugna lingüística entre les diferents posicions consolidades ha acabat derivant en una situació d’acceptació i ambigüitat d’identitats múltiples conseqüència d’un procés de normalització teledirigit. Per tant, plantejar el camp lingüístic des de la perspectiva del conflicte entre dues comunitats sumant el paper de l’estat com a agent involucrat en la dominació simbòlica, ajudarà a entendre els factors culturals, socials, polítics, històrics i econòmics que expliquen la constitució dels diferents usos de la llengua valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més