TFG Com les estructures de poder del sistema capitalista i postmaterialista tenen incidència en la metodologia educativa? Una reflexió sobre la fina línia que separa el discurs docent modern i el postmodern

TFG Com les estructures de poder del sistema capitalista i postmaterialista tenen incidència en la metodologia educativa? Una reflexió sobre la fina línia que separa el discurs docent modern i el postmodern

El TFG de la sociòloga i politòloga Esther Cuñat Mendoza està obert i pot descarregar-se gràcies al repositori de TFG i TFM de Sociologia Valenciana.

⚠ Recorda citar l’autora i el nostre repositori si l’utilitzes en les teues investigacions!

Cuñat, E. (2024). ¿Cómo las estructuras de poder del sistema capitalista y postmaterialista tienen incidencia en la metodología educativa? Una reflexión sobre la fina línea que separa el discurso docente moderno y el posmoderno. [TFG]. Universitat de València. Repositori de La Comarca Científica.

TFG Esther Cuñat capitalisme i educació

Resum del TFG de Sociologia d’Esther Cuñat Mendoza

L’estudi analitza com les estratègies educatives i les pràctiques de socialització dels docents influïxen en la mentalitat de les noves generacions. Destaca la importància de l’educació primària en la formació d’identitats i habilitats socials en una societat contemporània individualista i postmaterialista.

Compara perspectives entre docents retirats i nous, avaluant l’impacte de les tecnologies i mètodes pedagògics moderns. Utilitzem entrevistes en profunditat per a entendre les narratives i objectius dels educadors, revelant que els nous docents, immersos en un sistema neoliberal, perpetuen sense adonar-se ideologies neocapitalistes i postestructuralistes en les noves generacions. L’educació es privatitza a través de tecnologies dominades per multinacionals com Microsoft i Google. Malgrat l’impuls del treball cooperatiu, es perpetuen sistemes d’especialització fordista.

A més, l’enfocament en la salut mental i la responsabilitat afectiva, encara que positiu, prioritza la funcionalitat i la resiliència, deixant de costat la complexitat emocional. Finalment, es qüestiona com estos factors afectaran les estructures socials neoliberals i la seua capacitat d’autoreproducció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més