Analitzem el mite del meninfotisme, l’etiqueta que defineix el poble valencià com una societat passiva i submissa front a les injustícies que li envolten. Una expressió que s’ha convertit en sentit comú de tant d’utilitzar-la, però que amaga moltes qüestions rellevants al darrere. Com a bons científics socials, anem a furgar bona cosa per a contar-vos-ho.
En el segon capítol del pòdcast De Sentit Comú, parlem amb Diego Fernández, autor del TFM «L’alçament del moviment obrer a l’Alcoià del segle XIX» disponible al repositori de TFG i TFM de La Comarca Científica.
Alexis Lara (sociòleg) i Júlia Sanchis (sociòloga i politòloga) parlen amb Diego Fernández (historiador), autor del TFM L’alçament del moviment obrer a l’Alcoià del segle XIX disponible al repositori de TFG i TFM de La Comarca Científica i que desmunta eixe mite de poble passiu.
Perfil de l’entrevistat
Diego L. Fernández Vilaplana
Professor de Geografia i Història a l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, a la comarca de l’Alcoià. És llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, va obtenir el títol de Màster a “La España contemporánea en el contexto internacional” per la UNED i actualment cursa el doctorat en Història a la Universitat d’Alacant.
Interessat per la docència, la cultura i la identitat sobretot relacionada amb la sociolingüística i la disputa de l’hegemonia cultural en els territoris i la comunicació en general.